Naturkraft styringsløsning

Integreret styringsløsning på Naturkraft


På Naturkraft taler showcontrolleren direkte med lysstyringssystemet, og de mere end 90 scenarier i publikumsområderne aktiveres fra ét sted i huset.

Den integrerede styringsløsning på oplevelsescentret ved Ringkøbing Skjern Fjord er skabt af Tue Selmer Friborg, indehaver af Taintec. Han var AV-rådgiver for bygherre, og som ansvarlig for AV-løsningerne på mange af landets udstillinger ved han, hvad der virker:

- Min ambition var, at al AV, lys og lyd skulle kunne snakke sammen, så man ikke skulle tænde forskellige steder i huset. Det handler om at eliminere muligheden for, at de daglige brugere kan begå fejl. Der kommer også nye brugere til, og så nytter det ikke, nogen tænder rengøringslyset, mens udstillingen er startet op.

I dag er al AV-udstyret netværkstilsluttet, og lysstyringen er dermed også en del af netværket.

Lyset i publikumsområderne er styret ét sted fra, de øvrige områder kører på bevægelsessensorer. En lyssensor giver besked til showcontrolleren om, hvor mørkt det er, og showcontrolleren giver så besked til lysstyringssystemet, når det er tid til at skifte til aftenbelysning. Det gælder både udendørs og indendørs. Og fordi bygningen har gennemsigtigt tag, er den indendørs belysning meget afhængig af dagslyset.

 

Kunde:
Naturkraft
Opgave:
Integreret styringsløsning
Løsning:
grandMA- og Luminex netværks løsning

 

På Tue Friborgs anbefaling valgte man lysstyringssystemet grandMA, som Gobo leverede. Tue Friborg var ansvarlig for styring af lyset og har sammensat systemet af grandMA- og Luminex- produkter og stået for opsætningen og programmeringen af lyset. Og han har lavet al programmering af lyset på grandMA, som taler direkte med showcontrolleren, der styrer al AV.

Når grandMA-systemet får beskeder fra showcontrolleren, bliver den relevante lyseffekt i huset trigget. Der kan for eksempel komme en besked om, at der er nogen, der går inde i Bølgen – en kæmpe lysinstallation, hvor videoprojektioner og lyd skaber fornemmelsen af at stå inde i en brusende bølge. Så bliver sensorerne aktiveret, og der bliver sendt besked til lysstyringssystemet, som sikrer den relevante lyseffekt.

 

Læs meget mere her, i den komplette beskrivelse af casen om Naturkraft Styringsløsning.

 
 
 

Kontakt os og hør mere


Vi vil rigtig gerne fortælle flere detaljer om løsningen.
Kontakt os, og hør mere om, hvordan vi også kan hjælpe dig.